Retezat climbing - ghid online

RSS feed for retezatclimbing.ro

Zonele de căţărat din Munţii Retezat

Bucura II & III

Bucura

Este zona cu traseele cele mai frecventate din Retezat. Pereţii sunt situaţi în apropierea potecilor turistice şi accesul este uşor. Traseele sunt variate (creste, culoare, pereţi) şi sunt parcurse frecvent şi iarna. Aici sunt traseele cel mai bine asigurate din Retezat.

Peleaga

peleaga

Colţii Pelegii adăpostesc cele mai multe dar şi cele mai dificile trasee din masiv. Marşul de apropiere este mai lung decât la alte zone. Zona este formată din patru muchii distincte situate pe faţa NE a Vârfului Peleaga. Acestea poartă numele (de la SE la NV): Muchia Estică, Muchia Mare, Muchia Ascuţită şi Colţul Negru.

Judele

judele

Este una din zonele cele mai pitoreşti din Retezat. Traseele sunt dispuse pe pereţii celor două vârfuri vecine Judele şi Turnul Porţii ce formează graniţa cu Rezervaţia Ştiinţifică Gemenele. Accesul la trasee este foarte uşor datorită vecinătăţii cu campingul de la Lacul Bucura.

Retezat

retezat

Zona prezintă multiple posibilităţi pentru trasee de alpinism de iarnă dar şi căţărare alpină. Accesul optim e fie de la Refugiul Condor fie direct din Râuşor. Marşul de apropiere este de durată medie.

Stânişoara

stanisoara

Zona e situată în apropierea Cabanei Genţiana. Iarna, dacă condiţiile meteo permit, se poate practica aici căţărarea pe gheaţă.

Pietrele

Zona Pietrele Retezat

Zona e cunoscută pentru alpinism de iarnă. Accesul se face de la Cabana Genţiana.

Păpuşa

Zona Păpuşa

Nu există trasee cunoscute de căţărat sau alpinism în acest vârf, dar peretele său nordic poate reprezenta o destinţie pentru alpinişti. Accesul este mai lung decât pentru restul zonelor.