Retezat climbing - ghid online

RSS feed for retezatclimbing.ro

Judele

Prezentare

Este una din zonele cele mai pitoreşti din Retezat. Traseele sunt dispuse pe pereţii celor două vârfuri vecine Judele (2398 m) şi Turnul Porţii (2287 m) ce formează graniţa cu Rezervţia Ştiinţifică Gemenele. Accesul la trasee este foarte uşor datorită vecinătăţii cu campingul de la Lacul Bucura.

Cele mai multe din traseele din această zonă rămân neidentificate. Există o schiţă veche a lui Emilian Cristea care indică locaţia lor aproximativă. Puţinele descrieri de trasee existente par să conţină greşeli de coordonate şi nu fac decât sa sporească confuzia.

Poze cu dispunerea traseelor

Acces

De la Lacul Bucura se urmează fie poteca turistică spre Lacul Agăţat fie cea spre Tău Porţii. De aici se porneşte direct spre baza pereţilor.

Timp de acces: 1 h (maxim)

Coborârea din traseele de pe Turnul Porţii se face printr-un rapel scurt de 10 m la capătul SV al crestei sale. După care se coboară direct spre poteca turistică Lacul Agăţat - Şaua Judelui.

Din traseele situate în Judele se poate coborî ori prin rapel direct în vâlcelul de la bază, ori urmând de pe vârf poteca turistică.

Turnul Porţii

Vârful Judele

* trasee neidentificate

Comentarii

0 comentarii până acum

Adăugaţi un comentariu