Retezat climbing - ghid online

RSS feed for retezatclimbing.ro

Bucura II & Bucura III

Prezentare

Este zona cu traseele cele mai frecventate din Retezat. Pereţii sunt situaţi în apropierea potecilor turistice şi accesul este uşor. Traseele sunt variate (creste, culoare, pereţi) şi sunt parcurse frecvent şi iarna. Aici sunt traseele cel mai bine asigurate din Retezat.

Poze cu dispunerea traseelor

Acces

1. Lacul Bucura
De la Lacul Bucura se urmează poteca turistică spre Cabana Genţiana. Din Curmătura Bucurei se continuă coborarea pe potecă, până aproape de finalul porţiunii mai înclinate. În acest punct se părăseşte poteca marcată şi se traversează spre vest, printre blocuri de granit, spre peretele N din Bucura III, şi, în continuare, spre peretele NE şi apoi N din Bucura II.

Ca alternativă, din Curmătura Bucurei, se poate urca pe poteca turistică spre Vârful Bucura II şi apoi coborâ pe un vâlcel direct la baza peretelui NE din Bucura II.
Timp de acces: 1 h

2. Cabana Genţiana
De la Cabana Genţiana se urcă pe poteca turistică spre Lacul Pietrele. De la lacul menţionat se alege traseul optim spre peretele dorit.
Timp de acces: 2 h

Coborârea din trasee se face pe poteca turistică. Se poate opta şi pentru un culoar situat pe faţa NE a Vârfului Bucura II care ne scoate direct la baza traseelor.

Bucura III peretele N

Bucura II peretele NE

Bucura II peretele N

* trasee neidentificate

Comentarii

0 comentarii până acum

Adăugaţi un comentariu